top of page

Welkom, Kasper & kids! Tot gauw, Niek! Tot ziens, Peter...

Vrolijk pasen!

Hopelijk hebben jullie – in de mate van het mogelijke – genoten van het paasweekend! Wij hebben er het beste van gemaakt voor onze kinderen. Een paaseierenraap in de ruime gemeenschappelijke delen buiten was nog net haalbaar.


Huizendansje in Stoer Huus!


Fuiven kan momenteel nog steeds niet maar er wordt wel gedanst. En hoe! Een huizendansje dan nog: Peter verlaat zijn woonst, Niek verhuist van haar unit naar die van Peter en Kasper komt met zijn kindjes wonen in Niek haar voormalige stekje.


Peter is misschien weg maar blijft voor ons een vertrouwd gezicht in 't Brugse straatbeeld. Natuurlijk blijft hij voor altijd nog een beetje onze buurman; we hebben zoveel aan hem te danken.

Merci Peter en tot in den draai! En uiteraard blijf je altijd welkom 💚


Niek vertelt zelf haar eigen verhaal:

Verhuizen

Ik ben uit Stoer Huus verhuisd.

Om (binnen Stoer Huus) een andere, kleinere unit te kopen met zicht op het prachtige stukje natuur dat de bleekweide is, verkocht ik mijn stoere afgewerkte unit. Er is één probleem: die “andere, kleinere unit” staat nog in ruwbouw en is nog even moeilijk bewoonbaar. Daarom ben ik tijdelijk uit Stoer Huus verhuisd.

Ik kan het iedereen aanraden! Want door het cohousingproject voor een tijdje te verlaten, besef ik meer dan ooit hoe waardevol deze prachtige woonvorm met deze prachtige mensen voor me is.

Ik mis

  • de dagelijkse (weliswaar corona-afstandelijke) babbeltjes op weg naar de brievenbus of de wasmachines;

  • de vertrouwde geluiden van het burenleven rondom me;

  • de WhatsApp groep waar je binnen de minuut die augurkjes scoort die je vergat te kopen voor je receptje, iemand vindt die je postpakketje in ontvangst neemt terwijl je er niet bent, iemand die je snel naar de spoed kan brengen;

  • het bruisende van spelende kinderen op de trampoline of de go-carts; en mijn kleinkinderen missen de trampoline, de go-carts, de speelkameraadjes;

  • het gezien worden, ik die graag ongezien mijn eigen gangetje ga: in mijn tijdelijke rijtjeshuisje in het midden van de stad is er niemand die naar me omkijkt.

Ik mis het gevoel van deze ‘extended family’ om me heen.

En neen, dat betekent niet dat er nooit een akkefietje is of dat ik iedereen hier mateloos graag moet zien. Maar het voelt geborgen en veilig als in een grote familie, in elke familie vind je wel iemand als een vervelende schoonbroer of een irritante tante, maar ook een onmisbare zus of een favoriete neef…

Eventjes weggaan uit Stoer Huus: een absolute aanrader!

Voor eventjes maar: ik kan niet wachten om terug te keren…

-Niek, februari 2021


Ook Kasper heeft wat te vertellen:

Hallo,


In Januari 2021 verhuisde ik naar het cohousingproject Stoer Huus. Zelden ben ik meer overtuigd geweest over een manier van wonen als wat ik zag op dit project. Hieronder licht ik kort toe waarom ik zo tevreden ben dat ik hier kan komen wonen.


Ik ben opgegroeid in een klassieke woning, huisje tuintje langs lintbebouwing. In Vlaanderen zijn we er kampioen in. Iedereen heeft op die manier zijn luxe van ruim wonen met tuin. Over mijn jeugd heb ik zeker niet te klagen. Maar ik woon ook graag in een stad. Te voet naar de bibliotheek, met de fiets de kinderen (zie foto bovenaan) naar school brengen en koffies slurpen terwijl je de krant leest in leuke koffiebars. Maar in het centrum van een stad is een ruime woning met tuin natuurlijk niet evident.


De klassieke manier van wonen heeft nog een groot nadeel. De sociale interactie met je buren of mensen in de wijk is heel beperkt. In mijn persoonlijke situatie (ik ben niet van Brugge en ken hier nog niet veel volk) heb ik net nood aan een beetje sociaal contact. Het hoeft niet veel te zijn, maar overdag iemand vriendelijk begroeten doet mij veel deugd.


De eerste keer dat ik op het project Stoer Huus kwam, wist ik direct dat deze manier van wonen ideaal was. Je zag snel dat het hier leuk wonen was. In plaats van iedereen zijn eigen tuin, was er 1 grote tuin met zwembad en trampoline. De mensen die buiten stonden, waren met elkaar aan het praten (toegegeven, dat zie je zelden in Brugge). De verschillende units waren allemaal heel knap ingericht, en iedereen had voldoende privacy. En het gemeenschappelijk huis (De Villa) staat toe om leuke activiteiten te organiseren, er staat zelfs een pizzaoven!


Ik heb enkele maanden geduld moeten hebben, en had bijna een klassiek huis gekocht. Maar toen kwam er toch plots een unit vrij. Ik heb geen twee seconden getwijfeld. Niek, die de unit verkocht, verhuisde gewoon naar een andere unit binnen Stoer Huus. Dit is toch een teken dat het hier goed wonen is. Tot nu toe ben ik dan ook heel tevreden met de beslissing.


Hopelijk is Corona snel voorbij, en kunnen we snel de faciliteiten van De Villa gebruiken!


Al eens langsgeweest bij CoHouse 67?

We lieten het al eens vallen in onze laatste nieuwsbrief: there's a new cohousing in town! En ze zijn volop op zoek naar bewoners. Ga zeker eens (digitaal) luisteren op dinsdag 20 april, donderdag 6 mei (toevallig op de verjaardag van deze webmaster? 🥳) en woensdag 9 juni. Ik laat hen zelf hun verhaal vertellen:


CoHouse 67 bouwt aan een gezellige thuis in goed nabuurschap voor 6 gezinnen. Je vindt ons in de groene rand van Brugge (Sint-Michiels). De pijlers en visie van CoHouse 67 zijn het delen van ruimte, inclusie, verbondenheid, rust en privacy, kleinschaligheid en duurzaamheid. De gemeenschappelijke delen bestaan uit een grote ecologische tuin en een mooi tuinpaviljoen die samen worden gebruikt, een waardevolle uitbreiding op je privéwoning. Het schetsontwerp van de woningen en het common house, met de prijsvork, kan je bekijken via onze website. Een bezoekje aan onze mooie tuin? Bekijk dit filmpje van ons 11-jarige Babet:

We zoeken nog fijne medebewoners voor ons cohousingproject!

Interesse? Welkom op één van onze infosessies in het voorjaar: dinsdag 20 april, donderdag 6 mei of woensdag 9 juni, telkens om 19u. Ter plaatse, van als corona het ons terug toelaat of dan via een online infosessie. We informeren je hier tijdig over.

Meer info:

website: cohouse67.weebly.com

facebook: www.facebook.com/cohouse67


Interesselijst


Zoals je hierboven al kon lezen zijn alle woningen bij ons bezet maar als je graag op de hoogte blijft van een toekomstige zoektocht naar nieuwe buren dan kun je intekenen op onze interesselijst. Je vindt het inschrijvingsformulier bovenaan onze hoofdpagina. Daar vind je ook het formuliertje om in te tekenen op onze nieuwsbrief. Bedankt voor je interesse en hou je goed! #SamenTegenCorona


#SamenTegenCorona - Klik om te vergroten

470 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page