top of page

2019, een Stoer jaar ;-)Dag lieve sympathisant

De vervolmaking van onze woondroom nadert nu met rasse schreden. Dit jaar trekt een warme groep van zo'n 40 volwassenen en 15 kinderen naar de Brugse binnenstad om het eerste grote cohousingproject van West-Vlaanderen te betrekken.

We hebben hiervoor al heel wat waters doorzwommen en gigantische obstakels overwonnen. We zijn er nog niet, en de laatste loodjes wegen het zwaarst, maar samen zetten we sterk de laatste spurt in. Momenteel zijn alle Stoer Huusers volop in de weer met aannemer en onderaannemers om alle laatste details af te werken. Zoals elke nieuwbouw heeft ook het onze wat verrassingen in petto. Al een geluk dat we hierbij ondersteund worden door een sterk bestuur, een bouwteam om U tegen te zeggen en zelfs een klantenbegeleiding binnen onze groep.

Met trots kijkt ondergetekende terug op een boeiende leerrijke reis. Een reis die minstens zo belangrijk is geweest als de bestemming. Zo weet ik ondertussen al wat voor een fantastische buren ik straks ga hebben. Hoeveel mensen hebben dat genoegen? Ik sta, samen met mijn gezin, te popelen om te verhuizen!

- Timmy

Trefdag Samenhuizen 2018

Het is alweer een hele tijd geleden voor we laatst een nieuwsbrief de wereld hebben ingestuurd. Je hebt dus nog een verslag te goed van ons!


Het was weer druk in leuven Duizend fietsen gestald Meisjes, jongens, ze keuren De harten vol en de toekomst geschald Want op 3 november stuurde Stoer Huus een driekoppige delegatie naar de trefdag van de Vlaamse vzw Samenhuizen. Tal van - vooral startende - cohousingprojecten stelden zich voor aan het geïnteresseerde publiek, dat relatief talrijk naar 't mooie 't Stuk in Leuven was afgezakt. Vooral piepjonge starters waren er aanwezig, waardoor Stoer Huus er haast overkwam als ervaren rot in het cohousing-vak. Terwijl we er nog niet eens wonen. Dat zegt vooral dat het niet enkel druk is in Leuven, maar ook in de gewestelijke cohousing-lift. Dat kunnen we natuurlijk enkel aanmoedigen. Opvallend was ook de interesse van heel wat aanwezige groepen, om de startende woondroom helemaal zelf in handen te nemen. Ook Stoer Huus koos voor een volledig eigen gedragen werking. Niet per se de weg met de minste weerstand en kopzorgen dus. Maar wel zeker deze waarop je de buren - en vooral jezelf - heel goed leert kennen en aanspreken. Want het aantal cohousingprojecten mag dan wel als kabouterhuisjes uit de grond schieten, dat geldt ook voor wakkere projectontwikkelaars en begeleiders, die de organisatie van de hele bouwzooi dan weer wel een stuk lichter verteerbaar maken, natuurlijk. Verder stonden er nog tal van lezingen op het programma, alsook een fotoboekpresentatie en workshops. Over conflictbeheersing bijvoorbeeld. Heel leerrijk, allemaal. Voor volgende editie stuurt Stoer Huus echte buren naar de Trefdag. Zoveel is zeker.

- Laurens

Nieuwjaarsreceptie Samenhuizen Brugge

Over Samenhuizen gesproken, aanstaande zondag 27 januari gaat de nieuwjaarsreceptie door van hun Brugse regiokern. Wil jij erbij zijn? Klik hier voor alle info en om in te schrijven. Daar zullen zeker ook wat Stoer Huusers te spotten zijn.

Update van het bouwteam


In Blok Oost is het pleisterwerk klaar en is men volop aan het vloeren/betegelen.

In Blok Noord is men volop begonnen met het pleisterwerk. Ook de douchebakken zijn er al geïnstalleerd. De laatste ramen en glas worden geplaatst.

In Blok Zuid is het metselwerk gevelstenen afgewerkt, het dak bijna klaar, werden de eerste ramen geplaatst en begint men eerstdaags aan het installeren van de leidingen sanitair, elektriciteit en verwarming.

In de Villa zijn alle noodzakelijke leidingen sanitair, verwarming en elektriciteit klaar. Men plaats er nu de ventilatieroosters. De ramen zijn geplaatst. Het dak wacht op afwerking.

Oost en Garages worden opgeleverd half april, Noord en Villa half mei en Zuid eind juni.

Niet vergeten, we zijn nog steeds op zoek naar een kandidaat voor Noord 9!

Verder wensen alle Stoer Huusers je nog een zeer fijn en gezond jaar!


#Werken #Kandidaten #Villa #Samenhuizen

420 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page